ФАСАДНИ ОБЛИЦОВКИ

БУЛКАМ ДЕКОР се специализира в производството и монтажа на фасадни облицовки от естествен камък предлагайки:

 

  • дизайн и технически консултации
  • доставка на материали
  • производство
  • монтаж
  • управление на проекти
Главната ни експертиза е да обработваме суровия камък, превръщайки го във фасадни облицовки, облицовки огради, настилки, стъпала, колони, арки, парапети, корнизи и др. Предлагаме голямо разнообразие от фасаден камък – варовик, граниттравертин. Изпълняваме проекти по конкретни задания или заедно разработваме с клиентите си тяхната визия за каменна облицовка.

Как ще изглежда фасадата на всяка сграда или къща е може би един от най-важните въпроси, които стоят пред всеки архитект, строител или собственик, и това не е случайно. Фасадата е първото, което привлича хората, които ще живеят или работят там, това, което ни кара да кажем първото „да“ на своя бъдещ дом или офис.

Каменната фасадна облицовка създава усещане за стабилност, уют, лукс и престиж, и прави всяка сграда запомняща се. Този естествен материал е доказал своята непреходност и превъзходството си при използването му за екстриорни решения, т.к. е устойчив на влиянието на външната среда. И независимо от различията на архитектурните стилове, за него не е валидна преходността на модните тенденции. Използван още от древността, той и днес остава предпочитан материал, предоставяйки неограничени възможности за форми, цветове и текстури.

 

Монтажът на фасадите може да бъде изпълнен по различни методи – сух монтаж или на лепене.

За направа на окачени (вентилируеми) фасади се използва т.нар. „сух“ монтаж. Той може да се извършва при високи и ниски температури, не изисква технологично време за съхнене, което го прави бърз метод за строителство без да излага на риск здравината, качеството и вида на фасадите и е доказано устойчив на земетресения и агресивните влияния на средата. Друго предимство, е че не се използват циментови разтвори, които създават риск от осоляване и появата на петна. Също така камъкът се намира на разстояние от изолационния материал и това му дава възможност при намокряне да се „вентилира“. Този метод дава възможност за изключително голяма точност на изпълнение и реглаж на всеки отделен елемент. При нея камъкът не се деформира при нормалните движения на сградата. Това е най-надеждният начин на монтаж, особено при високите сгради.

Фасада с камък може да бъде изпълнена и чрез лепене на плочите с флексово лепило за самата стена.

ЗАВЪРШЕНИ ПРОЕКТИ

 

КАМЕННИ ОБЛИЦОВКИ „БЛЯСЪК“

 
В колекцията си „Блясък“ представяме декоративни каменни облицовки.

Те може да се използват за фасадни облицовки, облицовка на огради и гаражи, придавайки хармоничен външен вид и индивидуалност на Вашия проект.

Разгледайте цялата колекция тук.

Pin It on Pinterest

Share This